Най – добрите съвети, как да използвате алуминиевото фолио рационално

алуминиево фолио

Чували ли сте някога за тези съвети с алуминиево фолио?

Всеки има поне едно руло алуминиево фолио в кухненско чекмедже. Това е супер полезно за опаковане на обяд или печене във фурната, но чували ли сте за тези трикове с помощта на фолио? Събрахме ги в един списък, от почистване до решаване на технически проблеми. Използвате ли вече всички тях? След като прочетете тази статия, вероятно ще го направите!

Подобрете вашия  Wi-Fi сигнал

Всички сме били в това положение: седите в ъгъла на задния си двор, и се опитвате да гледате видеоклип или да изтеглите снимка, но всичко се движи със скорост на охлюв. Има доста голям шанс да сте точно на мястото, където WiFi прекъсва. Това е много неприятно, защото сега ще трябва да станете, и да отидете до рутера, за да отстраните проблема. Но познайте какво? Само с малко алуминиево фолио това ще остане завинаги проблем от миналото. Всичко, което трябва да направите, е да вземете сгънато парче фолио, и да го поставите зад рутера. Това изпраща всички сигнали, които вървят по грешен път обратно в правилната посока, което прави сигнала ви много по – силен.

Посуда за почистване

Имате ли тиган, който изглежда невъзможно да се почисти? Възможно е случайно да сте изгорили нещо върху него, или просто не сте измили съдовете достатъчно добре. Често верото и абразивните препарати за миене на съдове не са достатъчни, за да се отървете от мръсотията, но с алуминиево фолио може просто да свърши тази работа. Всичко, което трябва да направите, е да поставите малко сода за хляб в тигана с малко вода. След това ще го изтриете с фолиото и voilà: петната изчезват като сняг на слънце.

Тиганите не са единственото нещо, което се почиства лесно с фолио. Може да помогне и с останалата част от мръсните ви съдове. Искате ли да знаете как?

Алуминиево фолио в съдомиялна машина

Този съвет е за всеки с миялна машина. Особено ножове, вилици и лъжици често излизат все още изглеждащи мръсни. Топката от алуминиево фолио се грижи те да излязат чисти. Благодарение на химическата реакция между фолиото и съставките в препарата за чинии, вашите сребърни прибори ще излязат като нови. Доста удобно, нали?

Алуминиевото фолио е изключително полезно при почистване, но това не е всичко, което може да направи. Парче фолио дори може да помогне за облекчаване на някои заболявания. 

Неразположения

Страдате от главоболие, болки в ставите или настинка? Алуминиевото фолио е идеалното решение. Може да звучи лудост, но като увиете краката си във фолио, тези проблеми ще изчезнат. Поставете го на краката си през нощта и го оставете, докато спите. След няколко нощи ще забележите, че болката или студът са изчезнали.

Чували ли сте  за всички тези съвети, които изредихме до момента? 

Почистване решетката на скара

Готови ли сте да запалите барбекюто отново, но то ви все още е мръсно от последния път, когато сте го използвали? Почистването на това нещо може да бъде ужасна работа … но не и, ако използвате алуминиево фолио. Всичко, което трябва да направите, е да наберете малко фолио и да изтъркате грила. Това ще отстрани изгорелите парчета храна.

Удобно при изливане на боя

Може би желаете да боядисате стените в дома си? Тогава може би е добра идея да добавите малко фолио, към кутията с боя, в която ще топите четката. По този начин ще избегнете много почистващи процедури по – късно. Ако поставите лист алуминиево фолио в кутията, преди да излеете боята, трябва само да премахнете фолиото от нея след боядисване, вместо да я почиствате цялата.

Това спестява много работа. И това дори не е единственият начин алуминиевото фолио да е полезно при боядисване. 

Защита на ключовете на колата ви

В днешно време почти всеки има ключове за кола, които ви позволяват да отключвате колата си от разстояние. Обикновено сигналът не е толкова силен и работи само от кратко разстояние, но някои умни крадци са измислили начин да хакнат ключовете и да направят сигнала по – силен. Това им улеснява отключването на колата ви от доста далеч. За щастие, има начин да се избегне това. Всичко, което трябва да направите, е да увиете ключовете си в алуминиево фолио. Това блокира сигнала, което означава, че крадците ще бъдат с лош късмет.

Това ще ви спести много грижи, и на всичкото отгоре е лесно решение. 

Заточване на тъпи ножици

Имате ли ножици, които вече не могат да изпълняват функцията си правилно? Тогава имаме трик за вас, който ще ги направи като нови само за миг. Всичко, от което се нуждаете, е – разбира се – парче алуминиево фолио. Сгънете го наполовина няколко пъти, докато се получат осем слоя. След това го изрежете с ножицата няколко пъти и веднага ще забележите, че тя става по – остра. Все още не виждате резултат? Нарежете на няколко парчета шкурка, и ще видите колко добре работи!

Гладете още по – бързо

Гладенето е отпускаща работа, но може да отнеме доста време. Алуминиевото фолио може да помогне процесът да върви много по – бързо. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете плата покриващ дъската за гладене, и да поставите на дъската с фолио. Сложете отново покривалото, и ще видите, че процесът се ускорява! Как работи това? Фолиото отразява топлината от ютията обратно в дрехите, което означава, че в крайна сметка гладите и двете страни едновременно!

Да се ​​отървем от котките

Имате проблем с досадни квартални котки във вашия двор? Алуминиевото фолио е най – доброто решение. Котките мразят звука и усещането на фолио под лапите си. Хвърляйки няколко парчета фолио във вашия двор, ще ги държите далеч от тях, защото те не могат да го понасят. Добро и хуманно решение!

Следващият съвет е интересен начин за решаване на труден проблем. Проста идея, но някой трябваше да я измисли.

Фуния

Ако откъснете лист алуминиево фолио, лесно можете да го превърнете във фуния. Просто го сгънете в правилната форма и можете да го използвате веднага. Много удобно!

Сега виждате колко често алуминиевото фолио може да бъде полезно в кухнята! 

Поддържайте газовите котлони чисти

Алуминиевото фолио е идеалното решение за поддържане на вашата газова печка чиста. Просто трябва да поставите няколко листа фолио около горелките. По този начин лесно можете да уловите всички пръски мазнини и малки парчета храна, които попадат до тигана, без да замърсите цялата си печка. След като готвите няколко пъти, ще изхвърлите фолиото и ще поставите нови парчета. Това ще ви спести много почистваща работа.

Следващият съвет също е за храната, но този път става въпрос за това как да запазите храната си с добър вкус и да я запазите по – дълго.

Запазване на бананите по – дълго

Бананите често преминават от жълто в кафяво за кратко време. Някои хора не обичат да ядат банани, пълни с кафяви петна, така че е най – добре да ги избягвате. За щастие, има решение за това. Всичко, което трябва да направите, е да увиете върховете на дръжките на бананите в алуминиево фолио. Това запазва бананите ви свежи за по – дълго, и те ще запазят приятния си жълт цвят!

Просто решение за досаден проблем. Точно така бихте могли да опишете и следващия ни съвет.

Преместване на мебели

Ако работите върху преместването или пренареждането на мебелите в къщата си, тогава знаете колко досадно може да бъде то. Това не само е трудна работа, но и може да надраска пода. Алуминиевото фолио ще ви помогне да решите проблема за миг. Вземете няколко малки ленти и ги поставете под краката на мебелите си. Това ви помага да ги движите лесно, без да се получат драскотини.

Вредители

Имате проблеми с мравки, които идват и нарушават спокойствието в кухнята ви? Капаните за мравки не работят? Имаме решение, което работи! Опитайте да запечатате пукнатините под прозорците или в кухненските шкафове, през които буболечките влизат с алуминиево фолио. Ако го направите правилно, ще забележите, че всички мравки ще изчезнат за нула време.

Пържени яйца

Почти всеки харесва хубаво пържено яйце. Но не винаги е лесно да почистите тигана след това. За щастие, ние имаме идеален съвет, който ви позволява да пропуснете напълно процеса на почистване. Ако поставите слой алуминиево фолио върху вътрешността на тигана, преди да започнете, можете да изпържите яйцата в него. Когато приключите, изхвърлете фолиото. Това ще направи вашите тигани лесни за почистване!

Изработка на стилус

Имате ли проблеми с щракването върху десните икони на вашия смартфон или таблет? Стилусът прави това много по – лесно, но не всеки има такъв у дома. Алуминиевото фолио представлява лесно решение, което работи добре. Вземете молив и поставете алуминиево фолио на задната страна. Това е! Когато докоснете екрана си с фолиото, ще видите колко страхотно работи!

Поддържайте печката на дърва чиста

Друг начин да си спестите почистване: с алуминиево фолио почистването на печка на дърва или камината става много по – лесно. След като изгребете цялата пепел от дъното, поставете лист алуминиево фолио. Следващия път трябва само да премахнете този лист с цялата пепел. Това ви спестява много време, което иначе бихте прекарали с метла и кофа за прах.

Поддържане на чисти детски легла

Ако имате малки деца, знаете, че инциденти се случват, докато спят. Намокрянето на леглото е част от израстването, но може да бъде много досадно, особено ако матракът стане мръсен. Алуминиевото фолио ще ви помогне да избегнете този проблем. Ще вземете няколко големи ленти от алуминиево фолио и ще ги поставите върху матрака. На всичкото отгоре ще сложите кърпа, а след това чаршафите. Ако се случи инцидент, кърпата ще попие по – голямата част от нея и фолиото гарантира, че нищо няма да попие в матрака.

Накарайте вашето парно да работи по – добре

Застудяването през зимата е нещо, през което всички преминаваме, дори когато парното ни е включено. Особено хора с лошо изолирани домове. За щастие, алуминиевото фолио може да ви помогне да избегнете този проблем. Вземете няколко парчета фолио и ги залепете зад нагревателя на стената. Ще видите забележима разлика в температурата на вашия дом. Как работи? Това е лесно. Фолиото отразява топлината обратно в стаята, така че не преминава през стените извън дома.

Това ще поддържа дома ви топъл и уютен. Хубаво, нали?

Полиране на сребърни прибори

Имате ли красиви сребърни прибори, които бавно губят блясъка си? Тогава е време да ги полирате! Но това може да бъде доста трудна задача … алуминиевото фолио ще го направи лесно! Триенето на топка алуминиево фолио върху сребро, може лесно да го почисти.

Не вярвате? Просто опитайте. Не може да навреди.

Печене на красиви пайове

Опитвали ли сте някога да изпечете пай, който след това да излезе от формата си, и да не се получи това което сте очаквали? Много работа може да бъде загубена за нула време, за съжаление! За щастие, това е лесно да се предотврати с алуминиево фолио. Просто трябва да поставите лист във формата за торта, преди да започнете. Когато пая вече е готов, можете лесно да го извадите от тавата, след което просто трябва да премахнете фолиото. Това също поддържа тавата чиста.

Можете да използвате същия съвет и за сладкиши. 

Поддържане на топъл домашен хляб

Обичате ли да печете? Дори обичате сами да си правите хляб? Алуминиевото фолио може да помогне да остане мек и топъл, сякаш току – що е излязъл от фурната. Веднага след като хляба е готов, увийте го в алуминиево фолио, което ще задържи топлината. Това ще запази вкусните ви печени изделия на все едно току що излизат от фурната. Юми!

Почистване на бижута

Този съвет прилича малко на този за почистване на сребърни прибори, но обърнете внимание: той е малко по – различен! Ще ви трябват няколко неща, включително разбира се: алуминиево фолио и бижута, които се нуждаят от почистване. Покрийте вътрешността на купа с фолио, и я напълнете с топла вода. Сложете равни количества сол и сода за хляб, и след това поставете бижутата вътре. Уверете се, че докосват фолиото! След известно време можете да извадите бижутата, и да излеете водата. Изсушете ги и ще видите, че изглеждат десет пъти по – добре! Перфектно!

Това бяха всички съвети

Познати ли са ви всички? И бихте ли ги приложили? Ако сте ги намерили за полезни, споделете ги с приятели.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!