В никакъв случай не трябва да съхранявате тези продукти във фризера

съхраняване на продукти във фризер

Някои неща са пригодени да се съхраняват само в хладилника, и никога във фризера

Фризерите са изключително удобни, когато сте приготвили твърде много храна и искате да запазите част от нея за по – късен момент. Има някои продукти, които е по – добре да не замразявате, защото те ще загубят вкуса или текстурата си. Съставихме списък с храните, които не трябва да съхранявате във фризера никога!

Сирене

На теория сиренето замръзва добре, но най – вероятно ще загуби текстурата си. Ще стане супер ронливо, което няма да е същото, което бихте искали да консумирате. Това важи и за Бри и Камбер.

Зеленчуци

Зеленчуците също ще загубят текстурата си, когато бъдат замразени. Те ще запазят влагата си по-малко, и това гарантира, че няма да се готвят или пържат добре, и няма да имат приятен вкус в салати.

Консерви

Не е необходимо да замразявате затворени консерви. Те съдържат достатъчно консерванти, което означава, че не трябва да се замразяват. Освен това има доста голям шанс консервата да „избухне“, когато я поставите във фризера! Това, което можете да направите, е просто да замразите съдържанието на кутията (в някои пластмасова кутия или торбичка с цип), когато нямате нужда от всичкото съдържание наведнъж, например.

Сосове на млечна основа

Не можете да замразявате сосове на млечна основа, защото сметаната ще се отдели, когато замръзне. Това означава, че вашият вкусен сос няма да бъде толкова вкусен, след като го размразите. Същото важи и за майонезата; ще се отдели и няма да може да се използва повече.

Още от храна: Това е най – лесния начин да обелите лук

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!