Не изхвърляйте утайката от кафе – ето 7 приложения в домакинството

кафе

Лечение на подпухнали очи, или почистване на тенджери и тигани – утайката от кафе върши чудеса

Това е като малък ритуал. Ние си правим чаша кафе, отпиваме от него и изхвърляме утайката или филтъра за кафе. Следващия път обаче трябва да пропуснем тази последна стъпка. Утайката от кафе очевидно може да влезе в употреба за ежедневните домакински нужди.

Миризми

За съжаление, все пак е по – добре да си миете зъбите, отколкото да изпиете чаша кафе, ако искате свеж дъх. Независимо от това, кафето може да неутрализира някои неприятни миризми дори в устата ви. Например, можете да смучете кафе на зърна, за да премахнете силната миризма на чесън и лук. Вашият хладилник понякога има неприятна миризма? Тя може лесно да се премахне, като поставите чашка с малко утайка от кафе вътре.

Лечение на подпухнали очи

Без значение колко чаши кафе пиете сутрин, понякога все още изглеждате малко сънливи. Има много трикове за премахване на тъмните кръгове под очите. Използването на утайка от кафе е едно от тях. Смесете малко утайка от кафе с вода или зехтин, след което внимателно нанесете сместа около очите си. Кофеинът подобрява кръвообращението, което ви кара да изглеждате по – свежи. Оставете маската за около петнадесет минути, и след това изплакнете. Така ще имате свеж и отпочинал вид през деня.

Отблъскване на насекоми

Едва ли можем да си представим, че някой би могъл да не харесва кафето, но мравките очевидно не са почитатели на напитката. Както и да е, това всъщност е много полезно. Можете да отблъснете насекомите, като използвате малко утайка от кафе. За да направите това, поставете чаша утайка от кафе на места, където насекомите могат лесно да влязат, близо до прозорци или врати. През лятото утайката от кафе също е чудотворно средство срещу комари. Използвайте я, като вид свещ, като запалите чаша утайка от кафе (бъдете внимателни, не бихте искали да подпалите нищо друго!).

Мариноване на месо

Знаете ли, че можете да придадете на месото по – добър вкус, като го мариновате с малко утайка от кафе? Поради киселината в утайката от кафе, вкусът на месото е още по – силен.

Почистване на тенджери и тигани

Опа, случайно ли сте загорили нещо в тиган? Няма проблем, можете да премахнете загорелите храни от тенджери и тигани с малко утайка от кафе. Поставете я на дъното на тигана, и почистете с гъба за миене. Това е!

Измиване на косата

Можете също така да измиете косата си старателно с малко утайка от кафе. По този начин косата ви ще се отърве от лак за коса, и остатъци от сух шампоан. Също така ще направи косата ви мека и гладка. Внимавайте обаче, когато имате светло оцветена коса, защото кафето може да обезцвети косата ви. Винаги внимателно изплаквайте косата си след измиване с утайката от кафе.

Отпушване на мивката

И накрая, утайката от кафе прави чудеса за отпушване на мивката ви. Поставете утайката от кафе в мивката, и след това изсипете малко течност за миене и вряща вода. Можете също да използвате този трик за вашата тоалетна. Въпреки това, не го използвайте твърде често, за да предотвратите повреди по мивката.

Внимание

Внимавайте да не държите утайката от кафе твърде дълго, тъй като тя може да мухлясала. Искате ли да я използвате за някоя от горепосочените приложения? Първо изпийте чаша кафе и след това започнете с „прясня“ утайка от кафе.

Може да ви хареса също: 4 начина, с които хакерите могат да използват вашия телефонен номер

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!