6 страхотни идеи, които можете да направите с тапите от бутилки вино

коркови тапи

По този начин вие изработвате и рециклирате тапите от вино едновременно!

Наистина искаме да живеем предпазващо околната среда, но това е по – лесно да се каже, отколкото да се направи. Например, често изхвърляме в коша неща, които лесно биха могли да се използват повторно за друга цел. Можете да правите всякакви забавни неща със стари картонени кутии, и същото важи и за корковите тапи от бутилки с вино. Направихме списък с любимите ни примери.

Кой знаеше, че можеш да правиш толкова много забавни неща с тапи!

1. Подложки за мебели

Краката на тежките ви мебели оставят ли драскотини и следи по красивия ви под? Можете просто да си купите мебелни подложки, разбира се, но също толкова лесно можете да нарежете корковите тапи на тънки филийки и да го залепите под краката на мебелите.

2. Коркови букви

Съберете повече тапи и направете страхотен надпис от тях! Всичко, което трябва да направите, е да залепите корковите тапи под формата на буквата, която искате да създадете, и ще получите наистина хубава украса.

коркова буква

3. Подложка за баня

Искате ли да си направите специална постелка за баня? Съберете около 180 тапи, и ще можете да направите нещо като постелката по – долу.

коркова подложка за баня

4. Печат

Забавлявайте децата си с часове, като правите забавни печати от тапи! Внимателно изрежете форма в края на корка и сте готови. Вземете боя, потопете корка в нея и се забавлявайте с малчуганите!

5. Коркова дъска

Можете също така да изработите хубава коркова дъска от няколко тапи. Добавете малко боя, за да изглежда страхотно! Вижте видеото по – долу, за да разберете как да направите коркова дъска.

6. Коледна украса

Много лесно можете да направите сладка коледна украса във формата на дърво от няколко тапи. Боядисвайте краищата на корка в червено, зелено или бяло и след това залепете всички боядисани тапи заедно, както е на снимката по – долу. Ще изглежда толкова сладко за коледните празници!

коледна украса

Снимки: Instagram

Четете още: Не изхвърляйте мрежестите торби от плодовете и зеленчуците –  ето какво можете да направите с тях!

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!