Не изхвърляйте мрежестите торби от плодовете и зеленчуците –  ето какво можете да направите с тях!

ябълки в мрежести торби

Можете много лесно да вкарате в ежедневието си, мрежестите торби от плодовете и зеленчуците!

Светът се променя: всички искаме да използваме по – малко пластмаса. Пластмасовите сламки са забранени на много места, и правителствата се опитват да ни откажат от използването на пластмасовите опаковки. За съжаление е трудно да живеем без пластмаса, и често все още купуваме много неща в пластмасови опаковки. За щастие открихме начин да използваме рационално мрежестите торбички, в които се продават много плодове и зеленчуци. Добрата новина: супер лесно е, и всеки може да направи това у дома!

Мрежеста торбичка

В мрежести торбички, се продават много плодове и зеленчуци, като авокадо, портокали, лук и картофи. Те много лесно могат да влязат, като страхотно приложение в кухнята. Как? С няколко прости стъпки можете да си направите гъба, която е идеална за почистване на по – упорити петна от вашите тенджери и тигани! Мрежестата гъба е като комбинация от стоманена гъба и подложка за почистване, която работи перфектно, когато сте загорили нещо в тенджера или тиган, докато готвите.

Ето как го правите

Тези гъби са супер лесни за изработка. Изрежете краищата на торбата и ги изхвърлете. Можете да навиете една мрежа на нещо, наподобяващо папийонка и да завържете около нея малко връв. Имате няколко мрежи? Съберете няколко от тях, поставете ги в друга мрежа и завържете. По този начин имате хубава и компактна гъба.

Почистване

Използвайте ръчно изработената си гъба за почистване на загорели тенджери и тигани, или я използвайте в банята! Отлаганията от варовик, вода и сапун ще остане в миналото, ако ги изтриете с тази гъба. Удобно и лесно е, нали?

Може да ви е интересно още: 6 страхотни идеи, които можете да направите с тапите от бутилки вино

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!