Най-ефективните методи за обезкосмяване на лицето с дълготраен ефект

обезкосмяване на лице

Знаете ли, колко видове епилация има и кои са най-ефективни и дълготрайни методи за обезкосмяване на лицето? Днес ще ви разкажем за най-популярните видове епилация. С тяхна помощ ще може да премахнете ненужните косми завинаги и да забравите за кола маската, както и да накарате кожата си да бъде гладка до края на живота ви?

Електролиза

Днес, този метод се смята за стар, но ние не го отписваме. Оказва се, че той няма конкуренти по отношение на ефективността. От всички видове обезкосмяване само той гарантира трайно премахване на космите.

Как работи?

Този ефективен вид на обезкосмяване, включва специален подход и игла, поставени в космения фоликул и унищожаването му с токов удар. След това всеки косъм трябва да се отстрани с пинсети, докато излезе, без усилие. Ако усетите как излиза, значи нещо се е объркало и на негово място ще се появи друг косъм.

За кого е предназначен?

Методът работи, върху всеки тип кожа и премахва, дори много светли косми, с които другите методи за обезкосмяване не могат да се справят.

Боли ли?

Преди сеанса зоните се анестезират с лидокаин. За хората с повишена чувствителност този процес ще си остане неприятен при всички случаи. Целият процес отнема средно от половин час (областта над горната устна) до четири часа (епилация на краката), тъй като трябва да се повлияе поотделно, на всеки косъм. Процедурата е болезнена, но усилията ще са възнаградени с перфектна гладкост. Това се оказва най-добрият вариант за епилация. Основното нещо е да не организирате среща в идните няколко дни, защото малки корички остават по кожата, а и те не бива да се докосват.

Лазерна епилация

Процедурата е почти безболезнена и отнема по-малко време от предишната. При нея се обработват голям брой косми наведнъж. Кожата не се уврежда, така че няма нужда да се страхувате от последствията. Характеристиките на процеса и резултатът до голяма степен зависят от видовете лазер за епилацията.

Как работи?

Лазерният лъч загрява косъма, унищожавайки фоликулата и съда, който я захранват. След процедурата космите остават по повърхността на кожата. Много е важно да изчакате една и половина до две седмици, да изпаднат сами. Сесията отнема малко време, но на лицето става бързо, за разлика от останалите части на тялото.

Какви са противопоказанията?

Най-често срещаните са кожни заболявания, не се препоръчва при бременност и кърмене, както и за хора с диагноза диабет, множество бенки, ожулвания, остри алергии, изгаряния, херпес, драскотини и онкология. Като цяло обаче, това е безопасен метод за епилация и здравите хора могат лесно да го понесат.

Крие ли рискове?

Ако изберете кой вид епилация е най-ефективен, тогава лазерът ще е отлично решение. Има различни методи за лазерна епилация: устройствата се различават по дължината на вълната на излъчваната светлина и продължителността на импулсите.

Нека разгледаме предимствата на всеки и видовете устройства за лазерна епилация.

Епилация с александритен лазер

Казва се така заради използването на хром кристал александрит. Това е единственият лазер за лазерна епилация, който изгаря косъмчетата по повърхността, така че веднага, след процедурата кожата да остане гладка. Смята се за идеален в зоната над горната устна.

За кого е подходящ?

Колкото по-тъмни и по-здрави са косъмчетата толкова по-забележим е ефектът. По-добре е да започнете курса две седмици преди или след слънчеви бани. Така, рискът от изгаряния е по-висок, отколкото при използване на други видове устройства за лазерна епилация.

Боли ли?

Светкавицата е придружена от поток студен въздух, така че се понася лесно и дори от хора, които имат свръхчувствителна кожа.

Епилация с диоден лазер

Това е най-честият отговор на въпроса кой вид епилация е по-добър, но само когато става въпрос за висококачествена лазерна система. Счита се за абсолютно безопасен. Космите изчезват от повърхността на кожата до 10-14 дни, след сесията.

За кого е подходящ?

Това е един от най-универсалните методи за епилация и депилация, това го прави адаптивен за всеки тип кожа.

Боли ли?

Охладителни техники помагат за минимизиране на болката. Най-много, което можете да почувствате е нагряване на кожата и леко изтръпване. Зачервяването ще изчезне, след час.

Епилация с неодимов лазер

Неодимовата лазерна терапия се абсорбира слабо от меланина и добре от хемоглобина. Тя се използва за премахване на татуировки и процедури за подмладяване. Плюсовете и минусите на този вид епилация се дължат на особения начин на действие. Лазерът с неодимов ефект, действа не на самите косми, а върху кръвоносния съд, който захранва фоликулата. Това прави лазера подходящ за всеки, независимо от цвета на кожата и косъма. Ходът на процедурите е много по-трудоемък, от използването на александрит и диоден лазер.

За кого е предназначен?

Първоначално системата е разработена за мургави хора. Днес устройствата от смесен тип комбинират александритов и неодимов лазер, следователно премахват космите с всякаква дебелина.

Боли ли?

Ако изберете този тип епилация за лицето, зоната бикини или друга чувствителна зона, няма да съжалявате. Устройствата от последно поколение са оборудвани с охладителна система и най-вероятно няма да имате никакви неприятни усещания с употребата им.

Пълното премахване на космите изисква много търпение. Ето, защо, които и метод да изберете, няма да сгрешите. Достатъчно е само да се въоръжите с търпение.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!