Чаша чай: чудодейните ползи за тялото

Чаша чай

„Пиенето на чаша чай всеки ден със сигурност ще фалира фармацевта“ е стара китайска поговорка. И това изобщо не е толкова погрешно заключение. Знаете ли, че чашата ви чай носи редица ползи? Просто включете чайника!

Ползите от вашата чаша чай

По добър сън

Изследвания показват, че чаша чай от лайка преди лягане може да ви помогне да получите по-добър нощен сън. Лайката гарантира, че нервната система си почива, и че мускулите могат да се отпуснат. Хората, които консумират екстракт от лайка, имат по-добро качество на съня от тези, които не пият чаша чай от лайка преди сън. Сладки сънища!

Красива кожа

Освен че подобрява съня ви, чаят от лайка има и друго предимство – може да ви даде по-красива кожа. Той съдържа мощен химикал, алфа-бизаболол, който може да подобри лечебния процес. Това позволява на кожни раздразнения като акне, изгаряния и белези да заздравяват по-бързо. Но разбира се, това не означава, че можем да оставим ежедневните грижи за кожата на лицето си на заден план.

Намалява риска от инсулт

Пиенето на 3 чаши зелен чай намалява риска от инсулт, защото понижава кръвното налягане. Освен добрите ефекти върху кръвното налягане, зеленият чай помага и срещу високите нива на холестерола.

Успокоява стомаха

Пресен чай от мента и джинджифил. Повръщате ли често, или имате често гадене след хранене? Пийте чай от пресен джинджифил! Освен това, ментовият чай действа много добре, ако сте прекалили с обяда или вечерята или ви се гади.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!