Как да си направим украса за рожден ден?

украса

Ако скоро на хоризонта се очертава парти и вие трябва да го организирате (или поне да помогнете), може би ви се иска да направите нещо специално. За тази цел е чудесно да подготвите сами украсата за, например, рождения ден. Естествено, този тип украса може да се ползва и по-други поводи, където е подходящо. Но ето как да направите украса за рожден ден сами.

Гирлянди “Честит Рожден Ден”

За начало ви трябва цветен картон. Естествено, търсете възможно най-добро качество, за да осигурите здрави и красиви гирлянди. Започнете като вземете няколко листа от цветния картон и от него изрежете няколко равни правоъгълничета. За големината преценете сами, спрямо това колко пространство имате и колко голям искате да стане гирлянда. Като бройка са ви необходими поне 15 правоъгълничета, но може и повече, ако пространството е твърде широко или искате да напишете още нещо, освен това, което ще споменем след секунда. С цветен маркер изпишете на всяко картонче по една от буквите на поздрава “Честит рожден ден”. Това е, естествено, само нашето предложение. Ако желаете, можете да напишете нещо друго, като спрямо това колко букви ще има поздрава, съобразете броя на правоъгълничетата.

За по-красив поздрав и по-приятен визуално гирлянд, направете красиви буквички, които са шарени и цветни. Украсете ги по ваша преценка, като направете украсата жизнерадостна и весела.

Накрая вземете дълъг цветен здрав конец. Използвайте силно лепило, за да облепите конеца по горния ръб на правоъгълниците с буквите. Готово – вече си имате красив гирлянд за украса на празненството по случай рожден ден.

Цветя на стената

За цветята ще ви трябват цветна тишу хартия от добро качество, тръбички от стомана или пластмаса, лепенки за стена и ножица. Вземете няколко листа от хартията и изрежете неправилни кръгове с различна големина. За да получите шарен и цветен ефект, за различните големини на кръгчетата подбирайте различен цвят. Сега вземете по един кръг от всяка големина и направете няколко купчинки с подредба от най-големия най-отдолу до най-малкия най-отгоре. Подредете ги добри и после вземете една тръбичка. Пробийте с нея центъра на пластовете и направете завъртулка. Повторете процеса с колкото купчинки имате. След това, започвайки един по един, намачкайте всеки кръг, като започнете от най-вътрешния и вървите към по-външните. Срежете тръбичката в задната част и върху срязаното място сложете лепенка за стена. Повторете процеса с всички купчинки. Воала, вече сте готови да залепите цветчетата за стената и да украсите своя празник със шарени цветя.

Цветна завеса

Ще ви е необходима дълга дървена пръчка и платове от различен цвят. Подберете дължината на пръчката, съобразявайки се с факта за какво разстояние ви трябва. Сега от всеки цветен плат накъсайте по дължина равни ивици с предимно една и съща дължина. Дори обаче дължината да не се получи равномерна, не се притеснявайте особено. По важно е широчината да е приблизително еднаква, за да се получи добър визуален ефект.

Сега идва далеч по-лесната част. Всяка една от ивиците се завързва за пръчката. За най-добър ефект комбинирайте цветовете спрямо това как си подхождат добре и ги редувайте.

Целият процес отнема доста кратко време. В края му обаче ще получите страхотна д

екорация, която е изключително ефектна. Тя може да се използва както по повод рожден ден, така и по други специални събития.

Балони

Разбира се, балоните винаги са на ваше разположение по всеки един повод. Особено ефектен резултат дават, ако събитието е детски рожден ден. Естествено, подминете обикновените балони, каквито използваме за основна украса. Вместо това предпочетете нещо по-специално, нещо по-интересно и цветно. Хубаво би било да има надписи или картинки по балоните. Може да са с анимационни герои, например, ако детето обича такива. Ако обаче рожденият ден е за възрастен, просто цветни балони с надпис “Happy Birthday” ще свършат идеална работа.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!