6 признака, че ядете твърде малко

яде-хамбургери

Дори, ако искате да отслабнете, правилното хранене е важно!

Първата мисъл, която ви хрумне, когато искате да отслабнете, може би е, че трябва да ядете по – малко. Но внимавайте! Упоритото намаляване на калориите може да има обратен ефект, ако искате да свалите няколко килограма.

Приемането на твърде малко калории почти винаги се обърква. Вашето тяло също се нуждае от калории, за да изгори калории. Храната е горивото на тялото ви. Ако не се храните достатъчно, не можете да функционирате правилно. Само когато получите твърде много хранителни вещества, те се съхраняват в мазнини. Ако не консумирате достатъчно калории, тялото ви преминава в режим на пестене, което прави отслабването много трудно.

Това може да означава, че може да не получавате достатъчно калории:

1. По цял ден мислите само за храна

Разбира се, мисленето за храна през целия ден може да се случи на всеки от нас. Събуждате се с него и лягате с него. Но дори може да стане толкова насилствено, че почти не се захващате за работа, единствената мисъл, която ви минава през главата е: ХРАНА. Това е знак, че не получавате достатъчно. За да сте сигурни, че нямате прекомерно желание, можете да хапнете допълнителна сутрешна или следобедна закуска. Това ще задоволи глада ви и ще увеличи приема на калории. Препоръчва се да хапнете лека закуска с много фибри и протеини. Изварата или бадемите (или комбинацията) могат да бъдат перфектната закуска.

2. Без закуска, обяд или вечеря

Гладуването не е ключът към успешното отслабване. Диетолози съветват да не пропускате важни хранения като закуска или обяд. Можете да направите изключение само ако правите периодично гладуване. Ако пропуснете пълно хранене, ще се почувствате гладни по – бързо, с риск да посегнете към храната по – бързо. Опитайте се да ядете редовно и за предпочитане го разделете на поне три хранения и две закуски.

3. Главата ти експлодира

Веднага забелязвате всичко, ако мозъкът ви има твърде малко глюкоза на склад. Замайваш, трепериш и главата ти тупти като луда. Това е сигнал, че нивото на кръвната ви захар е твърде ниско.

4. Мисълта за упражнения ви уморява

Дефицитът на хранителни вещества не се отразява положително на спортните ви постижения, в дългосрочен план дори може да ви попречи да тренирате изобщо. Ако не ядете достатъчно, ще бъдете постоянно уморени. Разбира се, това не помага на мотивацията ви.

5. Раздразнителни сте

Тук се проявява феномена на глад: много бързо се сърдите, защото сте гладни. Същото се случва, ако не консумирате достатъчно калории. Изследвания показват, че лишаването от определени неща, като калории, може да доведе до повече гняв и разочарование.

6. Бездънна яма

Яденето твърде малко може да ви направи още по – гладни. Разумно е да ядете достатъчно пълнозърнести продукти, здравословни мазнини и протеини. Тези хранителни вещества ви засищат по – дълго, и е по – малко вероятно да ви накарат да посегнете към десерт или нездравословна закуска. Освен това получавате и всички хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае. Контролът на порциите не се отнася за малки ястия, а за големи порции здравословни продукти, и малки порции нездравословни продукти.

Четете още: Най – здравословните ядки

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!