Защо трябва да сваляте грима си преди лягане?

pexels-грима

Вероятно сте наясно, че да спите с грим не е най-добрата идея. Всъщност носенето на грим в леглото е една от най-големите грешки, които можете да направите по отношение на здравето на кожата си. Макар че може да не изглежда голяма работа, определено не е стъпка, която трябва да пропуснете. Открийте защо трябва да свалите грима си преди лягане, за да поддържате кожата си в отлична форма.

ПОМАГА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЕКЗЕМИ

През деня гримът ви действа като магнит, задържайки замърсяването, масла, мръсотията и мъртвите клетки на кожата. Да оставите грима си за една нощ е покана за бактерии и всеки грим, мръсотия, масло или мъртви кожни клетки, останали на лицето ви в края на деня, може да запуши порите ви. Вашите пори изглеждат по-големи, когато са запушени, и това е виновникът номер едно за екземите.

ПРЕДОТВРАТЯВА ИЗМОРЕН ВЪНШЕН ВИД

Дори да спите с грим за една нощ, това може да повлияе на външния ви вид. По време на сън кожата ви претърпява естествено оцветяване и възстановяване. Бариерата на кожата ви се компрометира, когато спите с грим. Гримът улавя мъртвите кожни клетки, което затруднява възстановяването и дишането на кожата.

За съжаление, това може да доведе до изморен външен вид, и да ви накара да нанесете повече грим на следващия ден, за да добавите цвят и жизненост. Премахването на грима ви увеличава шансовете да се събудите с естествения блясък, който искате.

ПОДДЪРЖА КОЖАТА ДА ИЗГЛЕЖДА МЛАДА И ХИДРАТИРАНА

Както вече споменахме, кожата ви се възстановява през нощта, докато спите. Когато гримът и други замърсители са по грима, кожата ви се бори да се обнови правилно. В резултат на това може да настъпи преждевременно стареене поради разпадането на колагена.

Освен стареене, спането с грим също причинява сухота. Дори ако нанесете овлажнител, без да премахнете грима си, кожата ви няма да може да абсорбира влагата. Премахнете грима си и третирайте лицето си с безопасни за акне продукти за грижа за кожата за най-добри резултати.

ПРЕДОТВРАТЯВА ОБРИВИ

Гримът понякога съдържа оцветители и парфюми, които могат да бъдат вредни за кожата ви, ако го оставите за една нощ. Ако имате чувствителна кожа, е по-вероятно да получите обрив, когато не премахнете грима си, преди да заспите.

Причините, поради които трябва да свалите грима си преди лягане, са много и трудно се пренебрегват. Освен това е почти невъзможно да постигнете естествено блестящата кожа, която искате, ако не желаете да превърнете грижата за кожата в основна стъпка във вашата нощна рутина.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!