Против стреса с ашваганда

ашваганда

Народната медицина, източната медицина, множество течения в лечителското изкуство от древни времена, а и част от съвременното лекарско изкуство са разчитали или все още разчитат на билките. Те са се използвали за профилактика, за лечение и за възстановяване на организма след боледуване. В днешно време един от най-големите проблеми, с които се сблъскваме, е стресът. Той е наш постоянен спътник в ежедневието, а понякога се превръща в голям бич, от който трудно се освобождаваме. Но някои билки могат да помогнат в борбата с него.

Такава е…

Ашваганда

При медицинската употреба на този тип билка се използва нейния корен, в който се съдържат редица ценни за организма на вещества. Според мненията за ашваганда, тя дава ценни ползи в поддържането на здравето на имунната ни система. Счита се още, че благоприятства действието на щитовидната жлеза и поради това понякога се използва при заболявания на тази жлеза с цел нормализиране нивата на хормоните.

Ашвагандата е полезна за хора, които страдат от стрес в ежедневието си. Дори тези, които изпитват неприятни паник атаки, могат да контролират симптомите си с добавяне на ашваганда към лечението си.

Ашваганда действа благоприятно за мозъчната активност. Повишава концентрацията, нивата на енергия в организма и ни помага да си отпочинем, да се презаредим със сили и да сме по-ефективни. Осигурява ценни ефекти за психичното ни здраве и за борбата със стреса и напрежението, които ни съпътстват в модерния свят.

От значение е ашваганда да се приема под формата на капсули, вместо да се използват алтернативите ѝ под форма на прах. Капсулите осигуряват най-добра абсорбция на активната съставка в организма, което води до постигане на оптимален ефект.

Кои други съставки се ползват в комбинация с ашваганда?

Когато се приема ашваганда с цел борба със стреса, тя често се комбинира с други съставки. Една от тях е витамин Б12. Той е от огромно значение за нервната ни система – както на периферно, така и на централно ниво. Понякога на хора, които се борят с негативните последици от стреса, се препоръчва прием на витамин Б12 с цел способстване на справянето с психичните последствия от напрежението.

Допълнително може да се добави и магнезиев хелат. Той представлява магнезий, който е хелатиран с някои аминокиселини, за да се осигури по-пълноценен ефект и по-лесно усвояване, заедно с понижаване възникването на странични ефекти. Магнезият е най-добре познат с благоприятното си въздействие върху мускулите и функцията на периферната нервна система. Също толкова важен е обаче и за централната ни нервна система и психичните ни функции. Често се препоръчва на хора, страдащи от прекомерен стрес в ежедневието си. Намирането на магнезий на добра цена не е никак трудно и е чудесна възможност да се погрижим за здравето си чрез естествени съставки.

Магнезият се използва както при физическо, така и при психическо натоварване. Способства за по-оптимално протичане на метаболитните процеси. Има важно действие при стрес и психично напрежение, като често се използва при подобни състояния.

Хранителните добавки обикновено са с по-бавно действие от традиционните медикаменти и често се налага комбинация от няколко такива, за да се постигне оптимален ефект. В зависимост от тежестта на проблемите ви със стреса те може да не са достатъчни, но при някои състояния се използват като първоначален избор (в зависимост от преценката на медицински специалист). Комбинацията на ашваганда, витамин В12 и магнезиев хелат може да помогне за постигане на оптимален ефект в борбата със стрета и психичното напрежение.

Тези три съставки в едно могат да благоприятстват функцията на нервната система. Оптимизират концентрацията и вниманието ни, дават ни повече енергия и жизненост. Противодействат на стреса, който ни залива от всяка страна, и ни помагат да се преборим с него. Благодарение на тях можем да намалим вредните ефекти, възникващи от ежедневния стрес, и да осигурим по-добро здраве на психичната си система, а и на редица други системи в организма ни.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!