Как да се погрижите за психичното си здраве, когато работите от вкъщи

психично здраве-работа от вкъщи

Съвети за психично здраве за работа от вкъщи

Работата звучи като сбъдната мечта на много хора и определено може да бъде! Но това може да има и някои големи отрицателни въздействия върху психичното ви здраве, ако не внимавате. Психичните заболявания като депресията всъщност могат да се влошат, ако не се грижите за себе си, докато работите от вкъщи. Прочетете как можете да се грижите за психичното си здраве, когато работите от вкъщи и да се възползвате максимално от новата си кариера!

1. Имайте домашен офис

Дори и да нямате празна стая, която да трансформирате във вашия домашен офис, все пак е важно да създадете някакво домашно офис пространство, за да вършите работата си, дори ако това е просто бюро, притиснато до стената, или приобщаване на кухненската маса по време на работни часове. Лесно е да се разсеете, като работите на дивана или в леглото, докато работата в офиса ви поставя мозъка в работен режим. Джейн Скъдър , сертифициран треньор за личностно развитие и преход в кариерата, споделя, че работното пространство, от което можете да си тръгнете в края на деня, е „от решаващо значение за вашата производителност и фокус“.

2. Създайте си рутинна работа

Да имаш работна рутина е изключително важно. Уверете се, че се събуждате в редовното време всеки ден и се пригответе. Без график става лесно да „отлагате“. Когато работният ви ден свърши, метафорично изключете за деня. Вие заслужавате почивка, както всички останали. Ако мислите за нещо, върху което трябва да работите, напишете си бележка за следващия ден.

3. Правете почивки през целия ден

Точно както бихте направили, ако работите извън дома, уверете се, че правите поне няколко почивки през работния си ден. Уверете се, че се храните достатъчно и пиете вода. Ставането да се разтягате и да се разхождате от време на време също е важно, за да дадете на тялото си почивка.

4. Излизане от вкъщи

Социалната изолация е огромен проблем за хората, които работят от вкъщи. Още по-лошо е, ако живеете сами и може да не видите нито един човек през целия ден. Тъй като не изпитвате социално взаимодействие по време на работа, важно е да го получите другаде. Помислете за съвместна работа няколко дни в седмицата. Присъединете се към виртуален книжен клуб или друга дейност, която ви интересува. Можете да отидете на разходка, да гледате залеза, да четете книга на двора и други. Няма значение какво правите, за да излезете от вкъщи за дълго време. Прекъсването на връзката от работа е важен компонент за усещането, освежаване и мотивация.

Може да ви хареса още: Защо витамин К2 е толкова важен

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!