Алое вера: 7 неща, които можете да направите с растението

алое вера

Купете това красиво растение бързо!

Ако обичате растения, то алое вера трябва да присъства задължително във вашия дом. 

Освен това, това универсално растение е доста евтино. Въпреки че алое вера прави много за вашия интериор у дома, това растение също е много полезно за вашето здраве. Не без причина растението е наречено „растението чудо“. Алое вера е полезно за много цели:

Козметични продукти

Алое вера е истинско растение – чудо. Например, това е пречистващо въздуха стайно растение. То филтрира вредни вещества от въздуха. Но това не е всичко. Днес можете да намерите алое вера като съставка в различни лекарства и козметика. Затова поставете алое вера в дома си без да губите ни най – малко време, и от време на време отстранявайте стъбло, което да използвате за нещата, който ще посочим по – долу.

1. Лекувайте пърхота

Страдате ли от пърхот? Може да си помогнете с домашна маска за коса от алое вера. Разрежете дългото стъбло от растението наполовина, и отстранете гела от него с лъжица. Поставете този гел в купа и добавете около две супени лъжици балсам, една супена лъжица зехтин и една супена лъжица кокосово масло. Смесете го в гладка паста и разнесете маската върху скалпа. Оставете за известно време, и след това измийте косата си. Пърхотът ви ще намалее, и дори може да изчезне напълно.

2. Успокоява след слънчево изгаряне

Алое вера има овлажняващ и охлаждащ ефект, когато го нанасяте върху кожата си. Следователно гелът от растението работи перфектно върху изгоряла от слънцето кожа. Не е изненадващо, че много продукти за слънчево изгаряне съдържат алое вера.

3. Срещу пъпки

Алое вера съдържа много минерали и има антибактериален ефект. В резултат на това гелът на растението също помага да се отървете от пъпките. Можете лесно да си направите сами измиващ гел за лицето. Сложете две супени лъжици гел от алое вера в купа, добавете две супени лъжици бадемово мляко и две супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте и измиването на лицето ви е готово. Внимателно масажирайте сместа в кожата си и след няколко минути я изплакнете с хладка вода.

4. Лечение на рани

Алое вера може да лекува рани по – бързо, и да намали белезите. Според изследванията сокът от растение алое вера кара малките рани да се лекуват много по – бързо. Можете да поставите гела от растението в блендер, за да създадете по – рядка течност.

5. Препарат за премахване на грим

Ако имате чувствителна кожа, може да бъде много трудно да намерите средство за премахване на грим, което да не ви дразни кожата. Не търсете повече средство за премахване на грим! Поставете малко растителен гел върху памучен тампон и внимателно го масажирайте в кожата. След това можете лесно да премахнете грима си.

6. Ексфолирайте

Докато се грижите за кожата си, можете да използвате и гела от алое вера, за да направите скраб за лице. Смесете малко гел с малко сода за хляб и сте готови!

7. Направете вода за уста

Проучване показва, че можете да използвате алое вера, като вода за уста. Растението съдържа добра доза витамин С, който предотвратява производството на плака. Алое вера също може да осигури облекчение, ако страдате от подути венци.

Четете още: Ето как да премахнете вредители от килима

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!