4 причини да използвате тоник за лице

тоник за лице

Тониците работят за почистване, стягане, защита и овлажняване на лицето ви. Не всички от тях обаче са еднакви. Добавянето на тоник към ежедневната ви рутина може да е точно това, от което се нуждаете, за да постигнете по-блестящ и сияен вид. Научете повече за причините да използвате редовно тоник за лице от материала, който сме ви подготвили.

ТЕ НАМАЛЯВАТ ВЪНШНИЯ ВИД НА ПОРИТЕ

Тоникът създава озаряващ блясък, който ще ви хареса. Когато порите ви изглеждат по-малки, кожата ви изглежда по-гладка и по-равна. Ще имате повече увереност в голото си лице и ще се чувствате по-малко склонни да го покриете с тонове грим. 

ТЕ ПРЕМАХВАТ ГРИМ, МРЪСОТИЯ И МАСЛО

Може да забележите малки количества грим на лицето си дори след като го изтриете в края на деня. Въпреки това, тоникът естествено почиства кожата ви и премахва замърсяванията. Използването му след почистване на лицето премахва и последните следи от грим, мръсотия и масла.

ТЕ ОСВЕЖАВАТ, УСПОКОЯВАТ И ПОДМЛАДЯВАТ КОЖАТА

Основната причина да използвате редовно тоници за лице е да освежите кожата си и да възстановите нейния pH баланс. Третирането на кожата ви с ботанически тоник е много освежаващо и е най-добрият начин да започнете и завършите деня, като придадете на кожата си по-стегната повърхност. Тоникът също така успокоява кожата ви, особено ако се борите със зачервяване или дразнене.

ТЕ ПОДПОМАГАТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ВЛАГАТА

Тониците за лице, които съдържат розова вода или глицерин, са особено хидратиращи. Нанасянето им директно преди избрания от вас овлажнител ще увеличи количеството влага, която кожата ви абсорбира.

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТОНИК

Не трябва да заменяте почистващото си средство с тоник; вместо това използвайте и двете в рутината си. Нанесете го сутрин, за да премахнете всички натрупани масла от нощта. Вечерта ще премахне излишния грим или замърсяванията, които вашият почистващ препарат може да е пропуснал.

Дори и да сте против сложните и продължителни процедури за грижа за кожата, все пак можете лесно да включите тоник в еведневието си. Тези три лесни стъпки правят чудеса за повечето хора, и отнемат само пет минути за изпълнение:

  • Първо измийте лицето си с нежен почистващ препарат, за да премахнете замърсяванията от повърхността на кожата си.
  • Второ, използвайте памучен тампон, за да нанесете тоник, за да освежите и подмладите лицето си, докато го подготвите за овлажнител.
  • Трето, нанесете овлажнителя, за да защитите и хидратирате кожата си.

Добавянето на тоник към ежедневния режим е полезно за всички типове кожа, включително мазна или склонна към акне кожа. 

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!