Натурални решения за суха и увредена коса

натурални продукти

Натуралните съставки често са подценявани, заради липсата на химия и тежък състав на продукта. А не е ли природата тази, която произвежда всички важни масла и билки за нас и нашето тяло?

Маслата, които природата ни е дала са важна част от грижата за тялото, но и особено за косата. Косата за една дама е важна за цялото и самочувствие, за това да се чувства добре, знаейки, че косата и е здрава и си личи колко добре е поддържана.

Край на сухата е увредена коса!

Розата е един от най-емблематични продукти за нашата красива страна и има защо. В розата се съдържат купища лековито съдържание, което се съчетава идеално със сухата и увредена коса. Натуралният шампоан за увредена коса с роза ще премахне усещането за стегнат скалп, който често е оплакване при дамите с този проблем, ще подхрани увредената коса до няколко използвания на продукта и ще накара естествените масла в скалпа да започнат възпроизвеждането, от което се нуждаете, за да може скалпа да бъде здрав.

В шампоана с роза има купища натурални съставки, като витамините A, E, D – Panthenol и лозов екстракт, за подхранване на скалпа, био розово масло, арганово масло, масло от макадамия и бабасу също присъстват активно в борбата на шампоана със сухата коса. Ако се интересувате от натуралните шампоани и техните магически способности може да разберете тук.

Колко ценни са маслата?

  • Маслото от макадамия е едно от най-скъпите на пазара и то се извлича от самата ядка, там където са богати маслата. Макадамията не случайно е наричана “кралицата на ядките”, защото е много важно масло за натуралните продукти и богата на хранителни вещества. Макадамията има страхотен овлажняващ ефект, който е идеален за сухата и увредена коса.
  • Аргановото масло е най-познатото от всички на дамите, то се слави с дълбокото подхранване на косата и с предаването на повече обем и жизненост.
  • Розовото масло укрепва косата, която се накъсва лесно, а сухата коса е именно такава. Маслото е ароматерапевтично и се грижи за цъфналите краища, които са неизменна част от сухата и увредена коса. Също така, придава блясък и структура на косата.
  • Маслото от бабасу е много близко до кокосовото масло. Бабасу е известно със своят овлажняващ ефект и е помощник на увредената коса. Като самостоятелно масло се отличава с лек, но опушен аромат.

Такива са маслата, винаги трябва да са подбрани правилно, точно за вашия проблем и нужди. Сухата коса е възможно да ви направи много внимателни относно избора на козметика, именно затова е важно да сте запознати добре със съставките и да сте сигурни, че те нямат парабени, сулфати, изкуствени аромати, силикони и оцветители. Нямате нужда от сложни химични съединения, за да се обедите в ефекта на даден продукт, просто се доверете на натуралното!

Отдайте се на заслужена арома-терапия с билки и с масла, а косата ви ще ви се отблагодарява за перфектно направения избор. Важно е да се чувствате спокойни при избора на съставки и да знаете, че природата е помислила точно за вас!

Може да ви хареса също: Дамските пръстени – изящество и стил

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!