Пълно ръководство за грижа за кожата на мъжете

мъжка-козметика-кожа

Грижата за кожата е за всеки . Всички типове кожа  и да, тя е за всички полове – без значение как се идентифицирате. Има остарели стереотипи, които са възпирали мъжете да следват рутинна грижа за кожата в миналото, но в последните години това се промяна.  За мъжете вече има редици продукти на пазарът, независимо дали става дума само за бързо почистване и защита от слънцето или една дневна рутина .

Както споделят експертите от българската козметична компания DUXE: „Не позволявайте на стереотипите, които ги има в обществото ни, да се чувствате така сякаш не е нормално да се грижите за кожата си. В САЩ, 40% от мъжете използват продукти за мъжката кожа и това е прието от всички. Нещо повече – това е мъжко“

Ето защо и марката DUXE създава именно такива продукти, които са насочени към мъже . Когато става въпрос за изграждане на рутинна грижа за кожата, е добре да използвате продукти въз основа на формулата вътре – а не да съдите за продуктите от това, дали опаковката е розова или синя или е на определена марка.  Продуктите за мъжка кожа, са коренно различни от тези, които използват жените, защото мъжката кожа е коренно различна.

 Има някои съставки, от които мъжете могат конкретно да се възползват. Това са съставки, като масло от невен, масло от джинджифил, екстракт от роза Дамасцена и други.  В следващите редове, ще научите най-важното, което трябва да знаете по темата мъжка козметика.

По какво се различава мъжката и женската кожа ?

Основната разлика между женската и мъжката кожа е в дебелината на кожата. Генетично обаче има някои общи черти, които повечето експерти споделят. Мъжката кожа обикновено е по-дебела и произвежда повече мазнина в сравнение с женската. РН на кожата обикновено е малко по-ниско за жените, отколкото за мъжете. Трябва да вземете предвид и окосмяването по лицето. Мъжете имат по-гъсти космени фоликули и андрогени от жените, хормон, който кара косъмът да потъмнява и загрубява. За да предотвратите врастнали косми и белезите бръснач , винаги използвайте остър бръснач, а след това нанесете крем, който да хидратира кожата. Потърсете продукти, които не са комедогенни, за да избегнете запушването на порите.

 И тъй като мъжете имат по-високи нива на тестостерон, те могат да бъдат по-склонни към кожни проблеми, като акне.

Най-добрите продукти за мъжка кожа

Има няколко основни продукта, които трябва да използва един мъж:

Почистващо средство

Почиствайте всеки ден, за да премахнете мръсотията и примесите, които могат да запушат порите. И не забравяйте ексфолирането, една от най-добрите стъпки в грижата за кожата. Ексфолирането е необходима част от рутината защото помага на кожата ви да изглежда по-жизнена и млада.

Овлажнител

Не забравяйте да хидратирате лицето, шията и гърдите си.  Добрият крем за лице,  е много важен за мъжете, тъй като леката му текстура хидратира кожата в дълбочина. Дълбоката хидратация помага и за мъжете, които имат бради, тъй като спомага на кожата в дълбочина и кара брадата да изглежда по-жизнена.

Само месец след, като сте започнали да се грижете за кожата си, ще забележите и първите ползи – кожата ще стане по-мека, малките бръчки ще се скрият и редица кожни проблеми ще намалеят.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!