Как да променим рутината си в грижата за кожата на лицето през лятото?

кожата

Лятото е времето, в което вече можем да се разхождаме свободно, планираме почивка на море или планина и настроението ни се е подобрило осезаемо. Но колко ли страда кожата ни от слънцето, морската или хлорирана вода и замърсяването от външната среда? Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да промените рутината си, следвайки няколко лесни стъпки.

Използвайте правилната слънцезащита

Слънцезащитният крем за лице е първото нещо, което трябва да си набавите през лятото. Ще може да подхраните и овлажните кожата си, както и ще я предпазите от алергия от слънцето и поява на петна. Затова е добре да се насочите към крем с фактор поне 30, а понякога дори и 50. Не забравяйте, че е важно да го нанасяте често през целия ден, за да може да обновявате защитата.

Ексфолирайте за чиста и гладка кожа

За да имате красива и мека кожа, е добре да се насочите към различни видове ексфолианти, с които нежно да третирате грубите участъци и да премахнете мъртвата кожа. Изберете леко абразивен продукт и нанасяйте без да натискате прекомерно. Ще се убедите в резултата веднага щом измиете продукта и нанесете хидратиращ крем. Кожата ви ще бъде гладка и сияйна.

Запазете кожата си хидратирана

Не забравяйте, че е много важно кожата ви да бъде добре хидратирана, за да може да остане красива и през лятото. Много често дамите с мазна кожа пренебрегват хидратацията, а след това кожата им започва да произвежда повече себум. Затова се насочете към продукти, които са точно за вашия тип кожа и ги нанасяйте, както сутрин, така и вечер. Ще забележите как се нормализира, балансира и успокоява.

Водата – най-добрият приятел на кожата

Водата наистина е най-добрият приятел на кожата ви и трябва да обърнете внимание на консумацията ѝ. Започнете да пиете повече течности, защото това ще ви помогне кожата ви да бъде добре подхранена и свежа. Освен това може да вземате студен душ веднага след плаж, за да я успокоите и затворите порите.

Винаги носете бутилка с вода с вас и се опитвайте да пиете по няколко глътки на равни интервали от време. По този начин ще предоставяте на тялото ви правилното количество през целия ден. Освен това консумирането на вода е задължително през топлото време и е важно за правилното функциониране на вашия организъм.

Не забравяйте маските за лице

Маските за лице са една от най-приятните процедури, които може да си направите. Изберете хидратиращите или стягащи за лятото и се опитвайте да ги правите поне един път в седмицата. След правилната грижа за кожата и премахването на всички замърсявания, нанесете от любимата ви маска и се отдайте на интересна книга или просто затворете очи.

Няколко минути след това, измийте добре и нанесете от крема, който употребявате по принцип. Ще усетите гладка и подхранена кожата си, готова за нови летни приключения и сияйна, каквато я искате.

Правилната грижа за кожата през лятото ще ви помогне да я поддържате здрава и гладка. Насочете се към качествените продукти и скоро ще видите осезаеми резултати.

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!