Ето защо трябва да миете чашите си с ориз и оцет

чаша за вода-оцет

Чаши, вази, стъклени изделия, бутилки за вода: как да ги запазим, като чисто нови!

Почистването на стъклени предмети не е толкова лесно. Те често излизат от съдомиялната машина, покрити с петна, и често имат трудно достъпни места (като бутилки за вода). С този съвет ще ги накарате да изглеждат като нови.

Какво ще ви трябва

Вероятно вече имате всичко необходимо в кухнята. Дълбоко почистване на стъклените ви съдове, може да стане чрез смесване на вода с няколко капки веро за миене на съдове, чаена лъжичка оцет и чаша суров ориз. Да наистина!

Как да измиете ефективно:

Поставете ориза, препарата за миене на съдове и оцета в чашата, бутилката или вазата, и я напълнете до горе с вода. Поставете ръка върху отвора на чашата, или поставете капачката на бутилката, и разклатете добре. Оризът изтрива всякакви мръсотии от стъклото. Повторете, ако е необходимо. Изплакнете стъклото и го оставете да изсъхне.

Защо това работи?

Оризът е достатъчно малък, за да влезе във всички малки кътчета, но достатъчно голям, за да не се забие. Също така е добре да почиствате стъклото, без да повредите материала. Ако чашата е в наистина лошо състояние, оставете я да престои една нощ накисната в оцет, преди да изпробвате оризовия трик.

Може да ви хареса още: 5 неща, които можете да почистите с картофи

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!