5 неща, които можете да почистите с картофи

картофи

Картофите не са само вкусни

Варени, печени, пържени картофки: възможностите са безкрайни, когато става въпрос за картофи. Консумирането им е само една от причините да ги обичаме толкова много. Но картофите не са само вкусни, те са и доста полезни при почистване.

1. Очила

Ако носите очила, знаете колко е досадно, когато се замъглят. Особено когато носите маска за лице, това често е така. За щастие е лесно да се избегне. Натрийте суров картоф от вътрешната страна на очилата. Нишестето в картофите предпазва от замъгляване.

2. Ръжда

Да се ​​отървем от ръждата не е лесна задача. За щастие можете да почистите ръждясалите ножове и ножици с картофи за нула време. Нарежете картофа наполовина и сложете малко сапун за чинии и сода за хляб отгоре. Разтрийте го върху ръждата, докато изчезне напълно. Изплакнете добре с вода и оставете да изсъхне.

3. Почистване на стъкло

Казват, че счупеното носи щастие, но ние определено не искаме да настъпим стъкла от счупена чаша. Трудна задача е да съберете всички парчета счупено стъкло. Някои парченца са толкова малки, че дори не ги виждате. Ето къде картофите са полезни. Нарежете картофа наполовина. Разтрийте върху пода, където стъклото се е счупило. За безопасност винаги носете защитни ръкавици, когато правите това.

4. Полиране на сребро

Варени картофи в менюто? Запазете водата! Водата съдържа много нишесте, което може да ви помогне да се отървете от досадните петна по сребърните ви прибори. Поставете среброто във водата поне за час. Полирайте го, когато изсъхне и ще видите как ще изглежда лъскаво и ново.

5. Малки петна

За съжаление, картофите няма да могат да премахнат упорити петна от червено или вино от бялата ви риза, но вършат чудесна работата с по – леки замърсявания. Втрийте половин суров картоф върху петно ​​от мазнина, за да се отървете от него. Ще трябва да повторите процеса многократно, за да премахнете напълно петното.

Четете още: Ето защо трябва да миете чашите си с ориз и оцет

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!